Dobrodošao, posetioče! [ Registacija | Prijavi se

300.00 Din.

Misli i molitve za svaki dan Božić. posta

  • Autor: manastir Prevlaka
  • Grad: Beograd
  • Država: Srbija
  • Telefon: 064 2874929
  • Postavljen: 25 jula, 2018 4:03 pm
  • Ističe: This ad has expired
Bozicni-post-Misli-i-molitve-za-svaki-dan-Bozic-posta_slika_L_77604201

Opis oglasa

Naša Sveta Pravoslavna Crkva odredila je jednodnevne postove kao i četiri višednevna. Vreme posta je prilika za telesno i duhovno uzdržanje, preispitivalje i pokajanje, za uzrastanje u veri. Četrdesetodnevni Božićni post, koji traje od 15/28. novembra do 25. decembra (7. januara), jeste period pripreme za Rođenje Gospoda i Spasa našeg Isusa Hrista, drugu Pashu, najveći hrišćanski praznik posle Vaskrsa.

Spoljašnja priprema za doček i proslavu Božića je dobra jer je činimo iz ljubavi prema bližnjima, starajući se da nabavimo i pripremimo sve što je neophodno za proslavu najradosnijeg hrišćanskog praznika. Međutim, mnogo je važnije da izvršimo unutarnju pripremu, odnosno da pripremimo svoju dušu, da je očistimo od greha, ukrasimo vrlinama i pripremimo za dolazak Bogomladenca Hrista. Odvojimo vreme za molitvu, dušekorisno čitanje i bogomislije u tišini da bismo se srcem i umom vezali za čudesno Rođenje Gospoda našeg Isusa Hrista i razmišljali o dubini Božje ljubavi prema nama! Molitveno proslavimo Presvetu Bogorodiuu, Majku Božju, Koju Nebo i Zemlja slavi kao časniju od Heruvima i neuporedivno slavniju od Serafima, neumornu zaštitnicu i zastupnicu roda hrišćanskog.

Cilj ove knjige je da svojim sadržajem podstakne verne na revnost tokom Božićnog posta, ovog našeg mislenog i molitvenog hadžiluka do Vitlejema. U miru i radosti postimo duhom i telom da bismo pripremili duše svoje za Rođenje Bogomladenca Hrista, Kome neka je svaka slava, čast i poklonjenje sa Bespočetnim Ocem i Svesvetim Duhom u vekove vekove. Amin!

462 ukupno pregleda, 0 danas

  

ID oglasa: 675b589f4ddd734

Prijavite problem

Obrada je u toku, Sačekajte malo...

Ostavite komentar